Трайно обезкосмяване на тялото

Ако ви е писнало от безумни разходи за епилация, или когато всеки път премахването на нежеланите косми се превръща в кошмар и досадно задължение…

Лазерно обезкосмяване на тяло в Бургас

Ние ви предлагаме няколко прости решения, как да се справите с проблема дълготрайно трайно. Има множество методи за трайно обезкосмяване на тялото, а това, което всяка уважаваща себе си жена трябва да направи, преди да вземе решение да използва всеки от тях, е да проучи внимателно кой метод най-много ще ѝ подхожда.

Нежеланото окосмяване по тялото е нещо, с което по-голямата част от населението в световен мащаб се бори постоянно.

Можем да се улесним ако намерим подходящата процедура за нашата кожа. Някои от изброените методи са ефективни на по-малки площи, докато други от тях са по-удачни за по-големи повърхности. Някои са скъпи, а други евтини.

Има методи, които са с по-дълъг срок на трайност, но има и такива, при които ще трябва да направите повториние за кратък период от време.

Най-популярните методи за трайно обезкосмяване на тялото, които можете да използвате. Ето ги и тях:

Епилация с восък

Популярен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Резултатите след процедурата са дълготрайни, за разлика от някои други методи, но и малко спорни. След първата, втората процедура може да се направи след още един до два месеца, в зависимост от вида на космите и скоростта, с която те растат.

Този метод е изключително болезнен, но болката често пъти бива преувеличена, защото отстраняването с восък отнема само няколко секунди. Освен болката, друга отрицателна страна е, че е необходимо космите да бъдат с размер от поне половин сантиметър, за да бъде успешна процедурата с восък. 

Това е малко неудобно и дискомфортно, особено ако искате кожата ви да бъде постоянно гладка. Все пак половин сантиметър косъм си е половин сантиметър. Епилирането с восък се прави от смес на разтопен восък и мед, но препоръчваме да оставите това специалистите, вместо да правите опити у дома.

Епилация със захар

Един от най-старите методи в световен мащаб за трайно обезкосмяване на тялото, известен още като египетски метод, при който вместо восък се използва захарен сироп, който се приготвя от захар, мед и лимони.

Използването е същото като с восък. Изключително рисков метод за епилиране, препоръчително – да не кажем задължително, е да не се прави в домашни условия, защото лесно можете да се получат сериозни изгаряния. Въпреки че е малко по-болезнена от епилацията с восък, този метод е също толкова ефективен.

За този метод от древен Египет обикновено са нужни около 10-12 супени лъжици захар, сокът на половин лимон, 1-2 супена лъжица вода. Всички съставки след това се смесват в тенджера и се бъркат до еднородна смес. Тя се нагрява на много слаб огън, без да се променя температурата.

Започне ли да мирише на карамел и да придобива златист цвят, сместа е готова. Оставете я да изстине до 35 градуса по целзий и да се сгъсти.

Важно е да измервате температурата, сместа не трябва да се разтича нито да залепва по ръката ви. Отново ви препоръчваме да не правите това в домашни условия.

Подготовката преди процедура е следната:

 1. Измивате и почиствате добре кожата, която ще третирате със захарната смес;
 2. Посипвате кожата с талк, или детска пудра, за да може сместа да хваща само космите, без кожата;
 3. От пастата откъснете парченце с големината на орех и го разстелете върху участъка от кожата, който искате да третирате;
 4. Поставяте по посока на космите;
 5. След това се дърпа рязко, като един участък не трябва да се третира повече от три пъти;
 6. След края на процедурата, третираната кожа се измива с хладка вода и не нанася успокояващ гел или лосион за след бръснене. 

Този метод за епилиране може да се използва най-малко след три седмици отново.

Бръснене

Мдааа, въпреки че не можем да го сложим в категорията трайно обезкосмяване на тялото, понеже дори след определен период от време използвайки този метод, окосмяването няма да намалее, даже напротив, ще напишем предимствата и недостатъците му.

Бръсненето все още си остава най-разпространеният метод за епилиране. Жените често си бръснат краката и подмишниците, докато мъжкото съсловие редовно си бръснат лицата.

Бръсненето е най-бързият и най-евтин метод в сравнение с други методи от този списък. Но пък той сам по себе си носи и своите негативи:

 • Обикновено трябва да се практикува всеки ден, с цел да се поддържа кожата гладка;
 • Ножчетата режат косъма, а новите косъмчета доста боцкат и дразнят;
 • След бръснене космите изглеждат по-тъмни и по-дебели в сравнение с космите, които растат по естествен път;
 • Бръсненето също може да предизвика разрастване на вътрешните косъмчета, което е доста болезнено.

Депилиращи кремове

Този тип кремове за епилиране са пълни с химикали и унищожават космите, но само на повърхността.

Отново не можем да включим този метод в категорията трайно обезкосмяване на тялото, защото също като бръсненето няма отстраняване на косъма чрез отскубване или унищожаване на космения фуликул.

Депилиращия крем се нанася върху космите и само след минути се отстранява с кърпа, шпатула или хартия. Изключително важно е крема да се използва в съответствие с инструкциите, защото неправилното прилагане може да доведе до увреждания и химически изгаряния на повърхността на кожата.

Кремовете за депилация в повечето случаи имат неприятен мирис и не са толкова ефективни при по-твърдите косми.

Фотоепилация

Този метод предхожда лазерната епилация, но като ефект е по близък до кола маската. Има огромна разлика между фотоепилация и лазерна епилация. Хората се заблуждават, че тези два типа епилация са едно и също нещо.

Уредите за фотоепилация излагат човека на широк спектър от светлина енергия. Множество вълни с различна дължина се ограничават от филтри, обикновено в диапазона от 600 до 1200 нанометра.

При фотоепилация с домашни уреди хората се излагат на някои излишни и напълно неефективни дължини на излъчените вълни. Без значение, че уредите за фотоепилация се продават за различни приложения и процедури, техните характеристики не могат да се сравнят с тези на професионалните лазерите, особено в сферата на обезкосмяването.

Единственото, което правят домашните уреди за фотоепилация е да загряват косъма без да унищожават фоликула.

Електролиза

Електролизата е един от двата известни метода в световен мащаб, доказано ефективен за трайно обезкосмяване на тялото, но е и най-скъпият метод и най-болезнения.

Как работи електролизата:

Много малка игла се забива в космения фоликул и с помощта на електрически ток, който прониква чрез иглата във фоликула и го унищожава, при което е невъзможно косъма да поникне отново.

Въпреки че този метод е изкючително болезнен и продължителен, тъй като се работи косъм по косъм, онези, които са го използвали, казват, че несъмнено си струва, тъй като резултатите са отлични.

Лазерна епилация

Лазерната епилация несъмнено е един от най-добрите методи към днешна дата за трайно обезкосмяване на тялото. Този метод е скъп, но и изключително ефективен.

Защо този метод струва доста повече от останалите?

Този метод за трайно обезкосмяване на тялото действа така, че постоянно намалява броя на космите на определена област и то чрез унищожаване на космения фоликул. Това което прави електролизата, но е изключително безболезнен, усеща се леко боцкане.

Лазерите, или по скоро една конкретна дължина на вълната от светлинния спектър, са пряко насочени към района, където искате да премахнете трайно нежеланото окосмяване. Те унищожават корена на косъма, космения фоликул и източника на неговите хранителни вещества, които му помагат да расте отново.

Лазерната епилация постига това, което други методи не успяват, и в дългосрочен план излиза в пъти по евтино в сравнение с други методи. Към днешна дата лазерната епилация си остава предпочитан метод за трайно обезкосмяване на тялото, защото само след курс от 6 до 8 процедури ще се радвате на гладка и обезкосмена кожа в продължение на години.

При избора ви на център за лазерна епилация:

 • проучете първо какъв е лазера, коя година е произведен;
 • можете ли да го изпробвате с безплатен тест;
 • вижте отзивите и коментарите в интернет;
 • попитайте ваш приятел или приятелка, които са правили лазерна епилация;
 • внимавайте да не ви предлагат фото епилация вместо лазерна;
 • може ли да се правят процедури през цялата година с лазера;
 • може ли да се работи върху кожа с тен.

Съвет: Не се лъжете по ниската цена, както и не се лъжете по високата цена. Важна е лазерната апаратура!!!

Естетичен център "ЕГО"

Лазерна епилация
и други висококачествени услуги за перфектен външен вид.

Нашата грижа, твоето его!

Работно време:

вторник - събота  10:00ч. - 19:00ч.

неделя и понеделник - почивен ден

Контакт с нас

Адрес: гр. Бургас, жк. Меден рудник, блок 388

Телефон лазерна епилация: 0877 193 029

Телефон маникюр, педикюр: 0896 777 134

Виж упътвания в Google Maps

Естетичен център "ЕГО" - лазерна епилация Бургас. Изработка на сайт от 2GOOD Technologies Ltd.