Често задавани въпроси

Не откривате отговора на Вашия въпрос? Свържете се с нас за безплатна консултация!

Към днешна дата лазерната епилация е най-модерния и доказано ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване на човек.

В Естетичен център „ЕГО” държим на високото качеството и удобство при извършването на всяка процедура.

За това при нас процедурите за лазерна епилация се извършват само от квалифицирани специалисти.

Заповядайте на безплатна консултация, на която с удоволствие ще отговорим на всички въпроси, които Ви вълнуват.

Естетичен център „ЕГО” – нашата грижа, твоето его.

Освен в интернет пространството, и в много лазерни центрове ще срещнете уверения, че лазерна епилация се прави ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ!

Това е маркетингов трик и противоречи с естествената физиология на човек и е абсолютно невъзможно да бъде постигнато.

Не съществува научно доказан и разработен метод в света, който да спре окосмяването един път завинаги, защото това означава да бъдат прекъснати естествените хормонални процеси, които протичат в организма на човек. 

Какво реално може да очаквате след определен брой направени процедури за премахване на нежеланото окосмяване чрез метода – лазерна епилация. В период от 5 до 10 години след процедурите направени чрез лазерна епилация окосмяването ще е намаляло до 90%.

Поддържащи процедури???

Донякъде вярно и не толкова вярно! Защо? 

По-старите апарати за лазерна епилация не позволяваха процедурите да се извършват през летния сезон. Все още има и видове съвременни апарати, с които процедурите през лятото са табу.

Новото поколение диодни лазерни апарати са с усъвършенствана технология и тази пречка е сведена до минимум.

С лазера, който се използва в Естетичен център „ЕГО” , лазерна епилация може да се прави през цялата година, дори и през най- горещите летни дни. Като трябва да се спази едно условие:

Зоната, която е третирана с лазер, да се намазва в продължение на 2-3 дни със слънцезащитен крем фактор над 30 за тяло, като за лицето желателно е фактор 50.

В Естетичен център "ЕГО" гарантираме дълготрайни резултати, благодарение на най-модерната японска апаратура за диодна лазерна епилация – апаратът FOTORA Power Laser.

Апаратът е от ново поколение и е на световния пазар от 2018 г.

Лазерната епилация е напълно безопасна с апарата FOTORA Power Laser и не може да причини изгаряния по лицето или кожата на тялото, ако се следват съветите дадени от специалистите, които правят процедурите.

Лазерна епилация е подходяща процедура за всеки човек, без значение от цвета на кожата му.

Може да се прилага и при хора с много тъмен цвят на кожата, без значение от раса, пол и възраст.

Като само за възрастта е препоръчително лицето да е навършило 12 години.

Абсолютно несериозно е да се твърди, че ефектът ще бъде еднакъв за всеки човек, защото всеки носи своите индивидуални характеристики.

За да има успешна лазерна епилация човешкият организъм трябва да има и стабилен хормонален баланс.

При лица с хормонални проблеми, първо е препоръчително да се установи и излекува проблема и след това да се пристъпи към лазерна епилация, в противен случай ефекта ще е минимален.

Лазерната апаратура, която използваме в Естетичен център „ЕГО” е със специална много компонента система за охлаждане.

Едно от нововъведенията в охлаждащата система на FOTORA Power Laser е мощен сапфирен кристал, чиято интегрирана технология осигурява на практика безболезнена и комфортна процедура.

Повечето хора са с впечатления, че е напълно достатъчно да си направят една процедура за лазерна епилация, за да постигнат 100% премахване на досадното окосмяване, но това съвсем не е така.

За дълготраен ефект от лазерната епилация може да се говори след третирането на зоната с определен брой процедури.

Например за зона лице се препоръчва курс от около 8 до 10 процедури, а за зона тяло – 6 до 8 процедури.

Като трябва да се отбележи, че всеки курс от процедури е напълно индивидуален и зависи от хормоналното състояние на отделния човек.

Абсолютно грешно схващане.

За ефективността на лазерната епилация оказват влияние най-малко 10 фактора и при всеки човек е строго индивидуално как, кога и до колко ще се повлияе.

Важно е всеки човек да направи консултация при специалист преди да прибегне до какъвто и да било вид епилация.

В противен случай се получава ситуация от типа „пробра-грешка“.

В Естетичен център „ЕГО” може да си направите напълно БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, като наш специалист ще отговори на всичките въпроси, които Ви вълнуват по отношение на лазерната епилация.

Ще започнем от там, че има огромна разлика между фотоепилация и лазерна епилация. Хората се заблуждават, че тези два типа епилация са едно и също.

Лазерите са специфични апарати с една дължина на вълната, чиито коефициент на абсорбция е специфичен за меланина, към който е насочена.

При съвременните диодни лазери дължината на вълната е фиксирана на 808 или 810 нанометра.

Уредите за фотоепилация излагат човека на широк спектър от светлина енергия.

Множество вълни с различна дължина се ограничават от филтри, обикновено в диапазона от 600 до 1200 нанометра.

При фотоепилация с домашни уреди хората се излагат на някои излишни и напълно неефективни дължини на излъчените вълни. Без значение, че уредите за фотоепилация се продават за различни приложения и процедури, техните характеристики не могат да се сравнят с тези на професионалните лазерите, особено в сферата на обезкосмяването.

Единственото, което правят домашните уреди за фотоепилация е да загряват косъма без да унищожават фоликула.

След процедура с фотоепилатор, космите, които виждате ще опадат, но корените им няма да бъдат засегнати и те ще поникнат отново. Като ефект това е идентично с процедурите – тип кола маска.

Страничен ефект от третирането с домашен уред за фотоепилация е, че лъчението от уреда може да загрее заспалите под кожата косми, като по този начин да предизвика свръх окосмяване.

Ето защо, фотоепилацията доведе до повишена честота на усложненията и предложи като цяло много лоши резултати, в сравнение с лазерната епилация.

В допълнение, безумно е да се сравнява ефективността на уред за домашна употреба – чиято стойност е няколко стотин лева, и професионален апарат – чиято стойност обикновено е няколко десетки хиляди лева.

Естетичен център "ЕГО"

Лазерна епилация
и други висококачествени услуги за перфектен външен вид.

Нашата грижа, твоето его!

Работно време:

вторник - събота  10:00ч. - 19:00ч.

неделя и понеделник - почивен ден

Контакт с нас

Адрес: гр. Бургас, жк. Меден рудник, блок 388

Телефон лазерна епилация: 0877 193 029

Телефон маникюр, педикюр: 0896 777 134

Виж упътвания в Google Maps

Естетичен център "ЕГО" - лазерна епилация Бургас. Изработка на сайт от 2GOOD Technologies Ltd.